Προσδοκίες για θετικά macro ενισχύουν το δολάριο

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για σημαντική άνοδο των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall, οδηγούν σε κέρδη το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Κέρδη καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, εν μέσω αισιόδοξων προβλέψεων ότι οι πωλήσεις λιανικής, που αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall, θα σημειώσουν μεγάλη άνοδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι πωλήσεις λιανικής για τον Ιούλιο αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο 1% έναντι της προηγούμενης αύξησης κατά 0,5% τον Ιούνιο.

Στέλεχος της Credit Agricole αναφέρει πως το δολάριο αναμένεται να δεχτεί ισχυρή ώθηση από τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής, εάν βέβαια επαληθευτούν οι προβλέψεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι στις χρηματογορές οι όποιες μεταβολές αφορούν πλέον σε μεγάλο βαθμό και στις προοπτικές που εμφανίζει η οικονομία κάθε περιοχής, με το δολάριο να κερδίζει καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ αναμένεται να ”ξεπεράσει” αυτή της ευρωζώνης.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1267 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v