Το γεν πρωταγωνιστής των αγορών

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε και σήμερα το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Ωστόσο το γεν είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωαγωνιστής των αγορών, αφού κινείται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε και σήμερα το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ–δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1326 δολάρια.

Στο μεταξύ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων αναρριχήθηκε σήμερα το γεν έναντι των βασικών του ανταγωνιστών. Το απόγευμα στην αγορά του Λονδίνου το αμερικανικό νόμισμα ισοδυναμούσε με 118,68 γεν έναντι 119 γεν αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, η σημαντική ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος, οφείλεται κυρίως στην έντονη φημολογία ότι ιάπωνες θεσμικοί επενδυτές πρόκειται να ρευστοποιήσουν την Παρασκευή κέρδη από τοκομερίδια και λήξεις αμερικανικών ομολόγων συνολικής αξίας 75 δισεκ. δολαρίων.

Ώθηση στο γεν δίνουν επίσης οι προβλέψεις για περαιτέρω ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 (τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αύριο), καθώς και η σημαντική άνοδος των μετοχικών τιμών στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v