Διευρύνει τις απώλειες το ευρώ

Τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, διευρύνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη του δολαρίου έναντι του ευρώ, το οποίο υποχωρεί κάτω από τα 1,1250 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Περαιτέρω απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, διαμορφούμενο κάτω από τα 1,1250 δολάρια, ύστερα από τα θετικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα η άνοδος του δείκτη βιομηχανίας PMI του Σικάγο στο 55,9 τον Ιούλιο από το 52,5 του προηγουμένου μήνα, ήρθε να ενισχύσει την αισιοδοξία που δημιούργησε η αύξηση του ΑΕΠ στο 2,4% στο δεύτερο τρίμηνο, και η υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας στις 388.000.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το δολάριο αναμένεται να διατηρηθεί στο υψηλό αυτό επίπεδο, προειδοποιώντας ωστόσο και για τα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Την άνοδο του δολαρίου δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο χρυσός, με την τιμή του να υποχωρεί στα 355,30 δολάρια την ουγκιά. Εξάλλου, το brent στο Λονδίνο καταγράφει μικρά κέρδη στα 28,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Nymex στη Νέα Υόρκη ενισχύεται στα 30,56 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v