Ανάκαμψη για το δολάριο μετά τις δηλώσεις Snow

Σημαντικό έδαφος κερδίζει το δολάριο έναντι του ευρώ, ανακάπτοντας από το χθεσινό αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ύστερα από τις δηλώσεις ”στήριξης” του νομίσματος από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομίας, Τζ. Σνόου. Οριακές οι μεταβολές στην αγορά πετρελαίου.

Οι αισιόδοξες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Τζ. Σνόου, για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και το δολάριο, οδηγούν ήδη από χθες σε ανάκαμψη το αμερικανικό νόμισμα, ύστερα από την υποχώρηση που επέφερε η απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί περί τα 1,1335 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο περιμένει με ενδιαφέρον και την ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η περαιτέρω πορεία του δολαρίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό και από τα μακροοικονομικά στοιχεία που έπονται στη διάρκεια της εβδομάδας, και ιδίως από τα στοιχεία για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου και το βιομηχανικό δείκτη του Σικάγο PMI.

Το πετρέλαιο brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 28,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη το Nymex κινείται στα 30,26 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v