Ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρώ

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, κατά τις σημερινές συναλλαγές, με το δολάριο να μην είναι σε θέση να κατοχυρώσει τα κέρδη τα οποία σημείωσε χθες μετά την είδηση του θανάτου των γιών του Σαντάμ Χουσέιν.

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, κατά τις σημερινές συναλλαγές, με το δολάριο να μην είναι σε θέση να κατοχυρώσει τα κέρδη τα οποία σημείωσε χθες μετά την είδηση ότι οι γιοί του Σαντάμ Χουσέιν, Ουντάι και Κουσάι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Αμερικανούς στρατιώτες στη Μοσσούλη.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο θάνατος των Ουντάι και Κουσάι δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ ενώ, παράλληλα, η ασάφεια όσον αφορά στην κατεύθυνση των μετοχικών τιμών στη Wall Street, εντείνει το νευρικό κλίμα της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου.

Νέες δηλώσεις των Σνόου και Μιζογκούτσι θόλωσαν τα νερά ως προς το γεν. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι οι παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος πρέπει να παραμείνουν στο ελάχιστο δυνατόν.

Παράλληλα, ο αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Ζεμπέι Μιζογκούτσι είπε ότι οι παρεμβάσεις της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος, στόχο έχουν τη σταθεροποίηση της αγοράς και όχι την εξασθένηση του ιαπωνικού νομίσματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1411 δολάρια, έναντι 1,1367 δολαρίων το πρωί και 1,1324 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1307 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 135,385 γεν ανά ευρώ, έναντι 135,345 γεν ανά ευρώ το πρωί και 134,88 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 118,94 γεν, έναντι 119,04 γεν το πρωί και στα 119,10 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v