Σταθεροποιητικές τάσεις για ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει τοι απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου και διαπραγματεύται μεταξύ 1,120- 1,125 δολάρια. Ευνοϊκή εξέλιξη για το ευρώ αποτελεί η χθεσινή ανοδική αντίδρασή του από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 εβδομάδων(1,115 δολάρια).

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου και διαπραγματεύται μεταξύ 1,120-1,125 δολάρια. Ευνοϊκή εξέλιξη για το ευρώ αποτελεί η χθεσινή ανοδική αντίδρασή του από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 εβδομάδων(1,115 δολάρια).

Θετικά επηρεάζουν το ευρωπαϊκό νόμισμα οι αγορές ευρώ έναντι γιεν και στερλίνας. Το δολάριο βρίσκεται σε στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα οικονομικά στοιχεία θα επιβεβαιώσουν την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Προέδρος της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Την πορεία του δολαρίου αναμένεται να να επηρεάσουν και τα τριμηνιαία αποτελέσματα των αμερικανικών επιχειρήσεων, όπως λόγου χάρη αυτά της GM, της Altria, της Coca-Cola και της Microsoft.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ– δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1231 δολάρια έναντι 1,1138 δολάρια χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v