Στο ”κόκκινο” το ευρώ

Σημαντικά χαμηλότερα κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου και του γεν, καθώς η χθεσινή ομιλία του Α. Γκρίνσπαν αναζωπύρωσε τις ελπίδες αρκετών για τόνωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Πιέσεις καταγράφονται σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ ρευστοποιήσεις εμφανίζονται κυρίως στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών.

Σημαντικές πιέσεις έναντι του δολαρίου δέχεται από το πρωί το ευρωπαϊκό νόμισμα και διαπραγματεύεται χαμηλότερα από το 1,1150 δολ. Η άνοδος του δολαρίου αποδίδεται στη μερική αισιοδοξία που προκάλεσε η χθεσινή ομιλία του προέδρου της Fed, Α. Γκρίνσπαν.

Αν και οι αμερικανικές αγορές δεν φάνηκαν εχθές να συμμερίζονται την προαναφερθείσα αισιοδοξία αρκετοί traders εκτιμούν ότι η άνοδος των αγορών, οι φορολογικές περικοπές και τα χαμηλά επιτόκια θα δώσουν στην αμερικανική οικονομία την ”χαμένη της δυναμική”.

Κέρδη καταγράφει όμως το αμερικανικό νόμισμα και έναντι του ιαπωνικού, στο επίπεδο των 118,2- 118,3 γεν, κυρίως λόγω των φημών περί νέων παρεμβάσεων από την Bank of Japan.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου βρίσκεται το ευρώ έναντι του γεν, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Σε αρνητικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους το Λονδίνο (λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Marks & Spencer, η οποία υποχωρεί κατά 5%), αλλά και το Παρίσι, ενώ τα πρωινά της κέρδη περιορίζει η Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v