Αδύναμο το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολάριου. Το ευρώ διαπραγματεύται σήμερα μεταξύ 1,1250-1,1279 δολαρίων από το επίπεδο των 1,1280 δολαρίων που ήταν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολάριου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύται σήμερα μεταξύ 1,1250- 1,1279 δολαρίων από το επίπεδο των 1,1280 δολαρίων που ήταν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

Η αισιοδοξία για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο και το ευνοϊκό χρηματιστηριακό κλίμα στις ΗΠΑ ενισχύουν το αμερικανικό νόμισμα.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η βραχυπρόθεσμη πορεία της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου αναμένεται να επηρεασθεί σημαντικά από την εξαμηνιαία ομιλία του προέδρου της Fed για την οικονομική και τη νομισματική πολιτική στη Γερουσία αύριο και μεθαύριο.

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ –δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1299 δολάρια έναντι 1,1315 δολάρια την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v