Σταθεροποιητικές τάσεις στην ισοτιμία ευρώ-δολ.

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή από τα χθεσινά του επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι το δολαρίου, ενώ όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς οι προοπτικές του ευρώ είναι ευοίωνες, καθώς διαθέτει μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου.

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή από τα χθεσινά του επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι το δολαρίου, ενώ όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς οι προοπτικές του ευρώ είναι ευοίωνες, καθώς διαθέτει μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου. Μάλιστα εκτιμούν ότι η πρόσφατη εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν είναι τίποτε άλλο από μια φυσιολογική διόρθωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενιαίο νόμισμα έχει χάσει έξι σεντς από τα μέσα Ιουνίου όταν είχε αναρριχηθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πάνω από τα 1,19 δολάρια. Από την άλλη πλευρά το δολάριο κρατά το προβάδισμά του έναντι του ευρώ και του γεν, παρά την απρόσμενη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1335 δολάρια. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 133,29 γιεν, ενώ το γεν δολάριο κινείται στα 117,70 γιεν. Η ισοτιμία δολαρίου γεν ανησυχεί τους συναλλασσομένους οι οποίοι φοβούνται ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα παρέμβει ξανά στις αγορές προκειμένου να σταματήσει μια ανεπιθύμητη ανατίμηση του νομίσματος της σε μια περίοδο που η χώρα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί σε πορεία ανάκαμψης μέσω των εξαγωγών.

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ –δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1342 δολάρια έναντι 1,1355 δολάρια χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v