Ξανά πάνω από τα 1,15 ευρώ

Σημαντική υποχώρηση έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του σημείωσε το ευρώ, κατά τις πρωινές συναλλαγές. Το απόγευμα όμως επέστρεψε πάνω από τα 1,15 δολάρια. Αιτία της πτώσης του ευρώ οι ανησυχίες Σρέντερ ότι η ενίσχυσή του ευρώ φέτος ενδέχεται να καταφέρει πλήγμα στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης.

Σημαντική υποχώρηση έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του σημείωσε το ευρώ, κατά τις πρωινές συναλλαγές. Το απόγευμα όμως επέστρεψε πάνω από τα 1,15 δολάρια. Αιτία της πτώση του ευρώ οι ανησυχίες του Γερμανού καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι η ενίσχυσή του ευρώ φέτος ενδέχεται να καταφέρει πλήγμα στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης.

Παράλληλα, οι επενδυτές σε ομόλογα εμφανίζονται να μην έλκονται από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,150 δολάρια ενώ η ισοτιμία του με το ιαπωνικό νόμισμα εξασθένησε κάτω από τα 136 γεν ανά ευρώ. ”Υπάρχουν ενδείξεις που αποτελούν λόγο ανησυχίας, όπως η μεταβολή στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, η οποία γεννά περισσότερες δυσκολίες για τις εξαγωγές από αυτές που θα επιθυμούσαμε”, δήλωσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Παράλληλα, η απογοητευτική δημοπρασία ιαπωνικών κυβερνητικών ομολόγων εξελήφθη ως ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν εστιάζουν πλέον στις ομολογιακές αποδόσεις, γεγονός που ενδέχεται να σημαίνει προβλήματα για τα κέρδη τα οποία σημείωσε φέτος το ευρώ λόγω του πλεονεκτήματος που διατηρεί όσον αφορά τη διαφορά των επιτοκίων της ευρωζώνης. Πολλοί επενδυτές επεσήμαναν ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αποκλειστικότητα σε απογοητευτικές δημοπρασίες κυβερνητικών ομολόγων καθώς απογοητευτική ήταν και η χθεσινή δημοπρασία γερμανικών κυβερνητικών ομολόγων.

Το γεγονός της ημέρας αποτελεί η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση Ιουνίου στις ΗΠΑ. Η αύξηση της ανεργίας στο 6,4% έναντι 6,2% που ανέμενε η αγορά δημιούργησε ανησυχία στους επενδυτές και σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο η Αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάπτυξης. Στήριξη παρείχαν στο δολάριο τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Μαΐου και η διατήρηση του ευνοϊκού χρηματιστηριακού κλίματος στις ΗΠΑ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1519 δολάρια, έναντι 1,1454 δολαρίων το πρωί και 1,1539 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1531 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 135,44 γεν ανά ευρώ, έναντι 136,34 γεν ανά ευρώ το πρωί και 136,31 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 118,22 γεν, έναντι 118,29 γεν το πρωί και 118,09 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v