Πιέσεις σε δολάριο από χθεσινή ανακοίνωση του PMI

Πιέσεις καταγράφονται στο αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, καθώς τα χθεσινά στοιχεία του δείκτη PMI Chicago αποθάρρυναν τους επενδυτές. Εξάλλου, ανοδικά κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα και έναντι του γεν.

Πιέσεις δέχεται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, καθώς τόσο η μικρότερη των εκτιμήσεων άνοδος του δείκτη PMI Chicago (30/6), όσο και οι δυσμενείς εκτιμήσεις της Bank of International Settlements (για ”δύσκολες εποχές του αμερικανικού νομίσματος”), αφαίρεσαν από τη δυναμική των τελευταίων ημερών.

Για εντολές αγοράς ευρώ στην περιοχή των 1,1500- 1,1510 από την ΕΚΤ κάνει λόγο το report του τμήματος Ανάλυσης Αγορών της Alpha Bank, προσθέτοντας ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει για ”εμπορικούς σκοπούς”. Αυτή την ώρα ένα ευρώ αγοράζει 1,1534 δολ.

Μικρό θεωρούν αναλυτές το ενδεχόμενο πιέσεων στο ευρωπαϊκό νόμισμα από την υποχώρηση του δείκτη PMI Reuters τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δείκτης υποχώρησε στο 46,4 από 46,8 το Μάιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στο 47,4.

Πτωτική είναι η τάση του δολαρίου και έναντι του γεν, στο επίπεδο των 119,60- 119,65 γεν, μία μόλις ημέρα μετά την αναρρίχηση του αμερικανικού νομίσματος σε υψηλά δύο μηνών έναντι του γεν (120,24 γεν).

Εξάλλου, ανοδικές τάσεις παρουσιάζει το ευρώ έναντι του γεν στο επίπεδο των 138,10 με 138,20 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v