Διευρύνει τα κέρδη του το δολάριο

Διευρύνει τα κέρδη του το δολάριο έναντι του ευρώ, του γεν και του ελβετικού φράγκου, κατά τις σημερινές συναλλαγές, σε ένα ράλι ”ανάσας” όπως το χαρακτηρίζουν αναλυτές.

Διευρύνει τα κέρδη του το δολάριο έναντι του ευρώ, του γεν και του ελβετικού φράγκου, κατά τις σημερινές συναλλαγές, σε ένα ράλι ”ανάσας” όπως το χαρακτηρίζουν αναλυτές.

Η χθεσινή απόφαση της Fed να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια κατά μόνον 0,25% μπορεί μεν να εκτιμάται ότι δεν επαρκεί για να αναζωογονήσει την μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως δεν συρρικώνει όμως περαιτέρω τις ήδη πενιχρές ομολογιακές αποδόσεις του αμερικανικού νομίσματος. Το ευρώ υποχώρησε κάτω του ορίου των 1,150 δολαρίων, ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,5% έναντι του γεν.

Παράλληλα, η ισοτιμία του δολαρίου με το ελβετικό φράγκο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά βδομάδων. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της Boerse Zeitung, o διοικητής της Μπούντεσμπανκ και μέλος του ΔΣ της EKT Ερνστ Βέλτεκε δήλωσε ότι ”στοιχηματίζει” πως θα υπάρξει θερινή παύση στο μέτωπο νομισματικής πολιτικής κατά τη θερινή περίοδο και ότι η πόρτα θα είναι ανοικτή για νέα μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης μόνον στην περίπτωση ”νέας υποχώρησης της τάσης των τιμών μεσοπρόθεσμα”. Από την προηγούμενη μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης στις 5 Ιουνίου τα δεδομένα δεν παρουσίασαν θεμελιώδη μεταβολή, στο μέτωπο του πληθωρισμού και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, επεσήμανε ο κ. Βέλτεκε.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1435 δολάρια, έναντι 1,1510 δολαρίων το πρωί και 1,1538 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1551 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 136,215 γεν ανά ευρώ, έναντι 136,095 γεν ανά ευρώ το πρώι και 136,16 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,70 γεν, έναντι 118,24 γεν το πρωί και 117,96 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v