Κάτω από τα 1,15 δολάρια το ευρώ

Τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στη γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη και στις τιμές εισαγωγής στη Γαλλία, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, οδηγούν το ευρώ κάτω από τα 1,25 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Κάτω από τα 1,15 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος υποχωρεί το ευρώ, ύστερα από τη μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed, αλλά και τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία από Γερμανία και Γαλλία.

Ειδικότερα, στη Γαλλία η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο 90 τον Ιούνιο από το 92 του προγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 94. Εξάλλου, οι τιμές εισαγωγής στη Γερμανία υπχώρησαν το Μάιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Merrill Lynch, η απόφαση της Fed για μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% περισσότερο ”μπέρδεψε” επενδυτές και αναλυτές, ενώ παράλληλα δεν έδωσε αρκετά στοιχεία σχετικά με τις προθέσεις της στο μέλλον.

Από την πλευρά του, το τμήμα ανάλυσης αγορών της Alpha Bank, αναφέρει ότι η χθεσινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια, καθώς και η απουσία κάποιων ισχυρών ενδείξεων για τη μελλοντική στάση της, αφήνει να εννοηθεί ότι η Fed ήταν περισσότερο ικανοποιημένη από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας από ό,τι εκτιμούσε η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v