Σταθεροποείται πάνω από τα 1,181 δολ. το ευρώ

Πάνω από τα 1,181 δολάρια κινείται το κοινό νόμισμα, καθώς η ισχυροποίηση του δολαρίου μετά την ανακοίνωση των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ που ”πίεσε” την ισοτιμία ευρώ- δολάριο στα 1,1780 ήταν παροδική, καθώς η απομάκρυνση της πιθανότητας για μείωση επιτοκίων ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για ευρώ.

Πάνω από τα 1,18 δολάρια κινείται το κοινό νόμισμα, καθώς η ισχυροποίηση του δολαρίου μετά την ανακοίνωση των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ που ”πίεσε” την ισοτιμία ευρώ- δολάριο στα 1,1780 ήταν παροδική, καθώς η απομάκρυνση της πιθανότητας για μείωση επιτοκίων ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για ευρώ.

Αναλυτικότερα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε προσωρινά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για μη μεταβολή του πληθωρισμού και αύξηση σε νέες κατοικίες και βιομηχανική παραγωγή το Μάιο.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν στάθηκαν ικανά να ”κρατήσουν” το ευρώ κάτω από τα 1,18 δολ., καθώς οι δηλώσεις του προέδρου της Buba ότι δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα αλλαγής στη νομισματική πολιτική, αλλά και τα στοιχεία από το γερμανικό δείκτη επιχειρηματικού κλίματος ZEW συνέχισαν να ενισχύουν το κοινό νόμισμα.

Αυτή τη στιγμή ένα ευρώ ”αγοράζει” 1,1815 δολάρια.

Εξάλλου, η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 139,58 γεν ανά μονάδα ευρωπαικού νομίσματος, ενώ η ισοτιμία δολαρίου- γεν κυμαίνεται στα 119 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v