Ανέκτησε μέρος του χαμένου εδάφους το ευρώ

Το χαμένο έδαφος έναντι του δολαρίου ανέκτησε σήμερα το ευρώ, μετά την πτώση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά το ενδεχόμενο και νέας μείωσης των επιτοκίων.

Το χαμένο έδαφος έναντι του δολαρίου ανέκτησε σήμερα το ευρώ, μετά την πτώση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά το ενδεχόμενο και νέας μείωσης των επιτοκίων.

Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα διαπραγματευόταν σήμερα στο επίπεδο των 1,1663 - 1,1783 δολαρίων, ενώ το απόγευμα βρισκόταν στα 1,176 δολάρια. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ–δολαρίου διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 1,1748 δολάρια έναντι 1,1699 δολ. χθες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές προσδιόριζουν το ευρώ στα 1,1650 δολάρια μετά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της FED ότι η απειλή του αποπληθωρισμού είναι πολύ περιορισμένη, ενώ είχε εννοηθεί ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει περαιτέρω το κόστος χρήματος εάν χρειασθεί.

Ενισχυμένο έναντι του δολαρίου και του ευρώ εμφανίστηκε και το γεν, μετά τις φήμες ότι θα υπάρξει νέα παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας. Τέλος, μέρος των απωλειών ανέκτησε σήμερα και η στερλίνα. Τις απώλειες είχε προκαλέσει η στάση του οικονομικού επιτελείου της Βρετανίας να αναβάλλει την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v