Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα ύστερα από τη χθεσινή εντυπωσιακή του άνοδο στα 1,1933 έναντι του δολαρίου μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, ενώ και η άνοδος της Wall στη συνεδρίαση της Πέμπτης τόνωσε τη ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα.

Διορθωτικές τάσεις καταγράφει το ευρώ στα 1,1833 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ύστερα από το χθεσινό υψηλό ρεκόρ των 1,1933, επίπεδο που άγγιξε το ευρώ μετά τη μείωση των επιτόκιων από την ΕΚΤ.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι το δολάριο θα κινείται οριακά γύρω από το επίπεδο των 1,18 έναντι του ευρώ, μέχρι να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται άνοδος στο 6,1%, που αποτελεί υψηλό εννέα ετών.

Οικονομολόγοι αναφέρουν ότι εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για άνοδο της ανεργίας στο 6,1%, επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν στις αρχές της εβδομάδας, που ισχυριζόταν ότι αν και η αμερικανική οικονομία θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της στο δεύτερο μισό του έτους, η ανάκαμψη δεν έχει ξεκινήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v