Υπό πίεση το ευρώ από γεν και δολάριο

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του γεν και παραμένει υπό πίεση σε σχέση με το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, μια ημέρα πριν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει.

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του γεν και παραμένει υπό πίεση σε σχέση με το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, μια ημέρα πριν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει εν μέσω προδοκιών ότι θα προχωρήσει πιθανώς σε μείωση κατά 0,50% των επιτοκίων της ευρωζώνης.

Οι προσδοκίες τροφοδοτήθηκαν εν νέου από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ, σύμφωνα με τις οποίες η πτώση των τιμών του πετρελαίου και το ισχυρό ευρώ χαλαρώνουν τις πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη. Μια μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης θα μετριάσει το πλεονέκτημα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στη διαφορά των επιτοκίων με τις ΗΠΑ. Μικρές είναι, όμως, οι πιθανότητες να αντλήσει το αμερικανικό νόμισμα οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη καθώς και ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν είπε και αυτός χθες ότι ενδέχεται να είναι σόφρον να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια ως ”εξασφάλιση” κατά του αντιπληθωρισμού.

Το δολάριο ενισχύθηκε αρχικά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,40 γεν - πριν υποχωρήσει και πάλι στη συνέχεια - στον απόηχο χθεσινών σχολίων του Ιάπωνα πρωθυπουργού και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1671 δολάρια, έναντι 1,1726 δολαρίων το πρωί και 1,1734 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1723 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 138,91 γεν ανά ευρώ, έναντι 139,19 γεν ανά ευρώ το πρωί και 139,79 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,53 γεν, έναντι 118,70 γεν το πρωί και 119,13 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v