Επιστρέφει πάνω από τα 1,18 δολ. το ευρώ

Πάνω από τα 1,18 δολάρια επέστρεψε το ευρώ μετά τη φάση διόρθωσης όπου υποχωρούσε κοντά στα επίπεδα των 1,170 δολαρίων. Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε ενδισυνεδριακά πάνω από τα 119 γεν.

Πάνω από τα 1,18 δολάρια επέστρεψε το ευρώ μετά τη φάση διόρθωσης, όπου το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε κοντά στα επίπεδα των 1,170 δολαρίων.

Το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά πάνω από τα 119 γεν καθώς φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς οι παρεμβάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη του δολαρίου είναι παροδικό φαινόμενο καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να απαγγιστρωθεί από την μακροπρόσθεσμη τάση εξασθένησής του.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν φαίνεται να επηρρέασαν ούτε χθες αλλά ούτε και σήμερα τις κινήσεις των επενδυτών οι οποίοι αγνόησαν τόσο την είδηση πως οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση τον Απρίλιο, όσο και τις θετικές εκτιμήσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο, αλλά και τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Οσον αφορά στο ευρώ, η προσοχή της αγοράς εστιάζεται πλέον στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη Πέμπτη για την νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει και το κατά πόσον θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1814 δολάρια, έναντι 1,1743 δολαρίων το πρωί και 1,1764 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1738 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 139,30 γεν ανά ευρώ, έναντι 139,57 γεν ανά ευρώ το πρωί και 139,52 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,97 γεν, έναντι 118,83 γεν το πρωί και 118,60 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v