Σε νέα υψηλά το ευρώ λόγω Ifo

Η ανέλπιστη ενίσχυση της αισιοδοξίας των Γερμανών επιχειρηματιών οδήγησε ενδοσυνεδριακά το ευρώ στο νέο υψηλό των 1,1858 δολαρίων αλλά και στα 138 γεν. Ωστόσο ο όγκος συναλλαγών παραμένει περιορισμένος καθώς η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή λόγω αργίας.

Το επίπεδο των 1,1858 δολαρίων άγγιξε κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο καθώς η άνοδος που σημείωσε τον Μάιο ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για την εμπιστοσύνη των Γερμανών επιχειρηματιών υπερέβει τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Ifo ανήλθε στο 87,6 παρά τους φόβους ότι ο καλπασμός του ευρώ ενδέχεται να οδηγήσει την υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης σε ύφεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ifo αυξήθηκε από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων δεκαέξι μηνών στα οποία είχε υποχωρήσει τον Απρίλιο (86,6), την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο 86,7.

Ο όγκος συναλλαγών παραμένει περιορισμένος καθώς η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή λόγω αργίας αλλά οι υψηλότερες αποδόσεις της ευρωζώνης εξακολουθούν να ελκύουν τους επενδυτές.

Οι ανησυχίες εξάλλου για ενδεχόμενη παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν καθώς ο αρμόδιος για τις διεθνείς υποθέσεις του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών απήθυνε νέα προειδοποίηση ότι εάν χρειαστεί η Ιαπωνία θα αναλάβει δράση στην αγορά συναλλάγματος.

Το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 1,1813 δολάρια, έναντι 1,1811 δολαρίων το πρωί και 1,1831 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1790 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 138,09 γεν ανά ευρώ, έναντι 138,02 γεν ανά ευρώ το πρωί και 138,22 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμίς δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 116,91 γεν, έναντι 116,86 γεν το πρωί και 116,85 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v