O Soros ”σορτάρει” το δολάριο!

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου, με σημαντικό ρόλο στην υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος να διαδραματίζει η δήλωση Soros ότι έχει τοποθετηθεί για περαιτέρω εξασθένισή του, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις Greenspan.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου, με σημαντικό ρόλο στην υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος να διαδραματίζει η δήλωση G. Soros ότι έχει τοποθετηθεί για περαιτέρω εξασθένισή του.

Σημειώνεται, ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαια του Soros Fund Management ανέρχονται στα 11,5 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται σήμερα στην ομιλία του Προέδρου της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας (4:30 ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με το report της Alpha, το δολάριο αναμένεται να δεχθεί πιέσεις σε περίπτωση που ο αμερικανός τραπεζίτης παρουσιαστεί προβληματισμένος για την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει στο ημερήσιο report ανάλυσης αγορών η Αlpha Bank, αρνητικά επηρεάστηκε το δολάριο και από τη χθεσινή ανακοίνωση για αύξηση του βαθμού συναγερμού στις ΗΠΑ για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Alpha Bank εκτιμά ότι η ημερήσια διακύμανση του ευρώ θα είναι μεταξύ τα 1,1670- 1,1760 δολάρια.

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο βρέθηκε το ευρωπαϊκό νόμισμα και έναντι του γεν (136,97 γεν), με την ημερήσια διακύμανση να εκτιμάται από την Alpha μεταξύ 136,40- 137,20 γεν.

Αυτή τη στιγμή, ένα ευρώ αγοράζει 1,1723 δολάρια, από τα 1,1730 δολάρια νωρίτερα το πρωί.

Η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 136,65 γεν ανά μονάδα ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v