Πάνω από τα 1,150 το ευρώ δολάριο

Πάνω από τα 1,150 δολάρια ανέκαμψε εκ νέου το ευρώ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συσκέψεων του G7 το Σαββατοκύριακο, οι διαφορές ΗΠΑ- Ιαπωνίας σε θέματα νομισματικής πολιτικής.

Σε επίπεδα πάνω από τα 1,150 δολάρια ανέκαμψε το ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλάγες, ενώ αργά χθες βράδι στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης συναλλασσόταν στα 1,1375 δολάρια.

Το δολάριο διολισθαίνει, εξάλλου, έναντι του γεν αλλά παραμένει μακριά από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας, στα οποία υποχώρησε χθες, καθώς οι υποψίες για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος κατέστησαν τους επενδυτές επιφυλακτικούς ενόψει της υπουργικής συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Σε αρχικές συναλλαγές χθες στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης, το δολάριο υποχώρησε έως και στα 115,25 γεν πριν αναπηδήσει αρκετά σύντομα κατά μισό γεν, γεννώντας υποψίες ότι η κεντρική ιαπωνική τράπεζα προχώρησε σε πωλήσεις γεν για να απαλύνει τις επιπτώσεις στις ιαπωνικές εξαγωγές από την ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος.

Κατά την προσφιλή τακτική της, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στον τρόπο εξομάλυνσης των διαφορών τους σε θέματα νομισματικής πολιτικής που θα αναζητήσουν οι Σνόου και Σιοκάουα: Η Ιαπωνία, δημόσια τάχθηκε υπέρ ενός εξασθενημένου ιαπωνικού νομίσματος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου αποσαφήνισε πως θέλει ”η αγορά να καθορίζει τα επίπεδα συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου”.

Το απόγευμα, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1530 δολάρια, έναντι 1,140 δολαρίων το πρωί και 1,382 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας 1διαμορφώνεται στα 1,1458 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 132,82 γεν ανά ευρώ, έναντι 132,74 γεν ανά ευρώ το πρωί και 132,50 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 116,32 γεν, έναντι 116,44 γεν το πρωί και 116,45 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v