Χείρα βοηθείας στο δολάριο από γεν

Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι των ανταγωνιστών του εν μέσω φημολογιών για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Η ΕΚΤ απέφυγε να σχολιάσει το κατά πόσον βοήθησε την ιαπωνική κεντρική τράπεζα.

Ανέκαμψε, με τη βοήθεια της Τράπεζας της Ιαπωνίας, το δολάριο -κατά τις σημερινές συναλλαγές- από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία το ”βύθισαν” τα σχόλια του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζον Σνόου και τα οποία ερνηνεύθηκαν από τους επενδυτές ως εκ των πραγμάτων αποδοχή της εγκατάλειψης από την κυβέρνηση Μπους της πολιτικής του ”ισχυρού δολαρίου”.

Συναλλασσόμενοι στο Τόκιο διαπίστωσαν ότι η κεντρική ιαπωνική τράπεζα προέβη σε αγορά δολαρίων αν και η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν επιβεβαίωσε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέφυγε να σχολιάσει το κατά πόσον βοήθησε την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αναχαιτίσει την ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ υποχώρησε κάτω του ορίου των 1,150 δολαρίων αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε και πάλι πάνω του ορίου αυτού, ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε πάνω από τα 117 γεν.

Χθες, τα σχόλια του Σνόου καταπόντισαν το αμερικανικό νόμισμα έως και στα 1,1623 δολάρια ανά ευρώ ενώ η συναλλαγματική ισοτιμία του με το γεν κατακρημνίστηκε έως και στα 116,37 γεν.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1512 δολάρια, έναντι 1,1488 δολάρια το πρωί και 1,1558 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1597 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 134,87 γεν ανά ευρώ, έναντι 134,43 γεν ανά ευρώ το πρωί και 135,24 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,15 γεν, έναντι 117,02 γεν το πρωί και 117 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v