Νέα υποστήριξη Snow στο... ισχυρό ευρώ!

Την εκτίμησή του ότι το αδύναμο γεν και το αδύναμο ευρώ δεν πρόκειται να βοηθήσουν την ιαπωνική και την ευρωπαϊκή οικονομία εξέφρασε ο υπουργός οικονομίας των ΗΠΑ, J. Snow, ενώ συνέστησε στις ΕΚΤ και BOJ να μην προχωρήσουν σε πωλήσεις δολαρίων.

Ανάπαυλα στην ανοδική του πορεία έναντι του δολαρίου καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα. Σύσταση για ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων από BoJ και ΕΚΤ έκανε ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας

Το αδύναμο ευρώ και το αδύναμο γεν δεν πρόκειται να βοηθήσουν τις οικονομίες της ευρωζώνης και της Ιαπωνίας, αντίστοιχα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, ο J. Snow, ενώ συνέστησε ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων από τις ΕΚΤ και BoJ.



Οι δηλώσεις Snow, που έγιναν μέρες μόνο πριν τη συνάντηση του G7 στη Γαλλία (είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο) εκτιμάται ότι είναι στην κατεύθυνση της άσκησης πίεσης προς την Ιαπωνία για περιορισμό των κινήσεων της να διαθέτει δολάρια, κρατώντας το γεν ”φθηνό”.

Σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού, αφού η ισοτιμία τους έχει υποχωρήσει από τα υψηλά των 1,16 δολ. όπου βρέθηκε χθες.

Για ”παύση και όχι για τερματισμό της ανοδικής τάσης του ευρώ” κάνει εξάλλου λόγο αναλυτής της ABN Amro.

Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,1512 δολάρια.

Ελαφρά υποχώρηση καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στα 116,9 γεν. Αντίστοιχη εικόνα εμφανίζει έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και το ευρώ, αφού η ισοτιμία του με το γεν διαμορφώνεται στα 134,41 γεν από 135,19 γεν νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v