Διορθώνει το ευρώ σε σχέση με το δολάριο

Διόρθωση στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο στον απόηχο των σχολίων του Βέλτεκε ότι υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και παρά την απροσδόκητη πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά κυμαίνεται, κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο καθώς το αμερικανικό νόμισμα στηρίχτηκε από τα σχόλια του διοικητή της Μπούντεσμπανκ Εντστ Βέλτεκε σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να έχει περιθώρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της.

Τα σχόλια του Βέλτεκε πυροδότησαν διόρθωση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ενώ οι αγορές αναμένουν μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης από την ΕΚΤ τον Ιούνιο. Το ευρώ υποχώρησε κατά τις πρωινές συναλλαγές κάτω από το όριο των 1,150 δολαρίων για να ανακάμψει στη συνέχεια έως και στα 1,1536 δολάρια, σε επίπεδα στα οποία συναλλασσόταν αργά χθες το βράδι στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης, και να διολισθήσει κατόπιν εκ νέου πλησίον των 1,150 δολαρίων. Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στη γνωστοποίηση σημαντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Το δολάριο ενισχύεται παρά την αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,1% τον Απρίλιο, ύστερα από την άνοδο κατά 2,3% του Μαρτίου. Μάλιστα, εάν εξαιρεθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων, το ποσοστό της μείωσης ανέρχεται στο 0,9%, το μεγαλύτερο από το Σεπτέμβριο του 2001. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,4%.

Την Πέμπτη θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και η έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα των κεντρικών Πολιτειών της ανατολικής ακτής.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1493 δολάρια, έναντι 1,1480 δολαρίων το πρωί και 1,1524 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1500 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το γεν διαμορφώνεται στα 134,18 γεν ανά ευρώ, έναντι 133,94 γεν ανά ευρώ το πρωί και 134,58 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 116,61 γεν, έναντι 116,67 γεν τοπρωί και 116,81 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v