Μερική σταθεροποίηση του αμερικανικού νομίσματος

Σταθεροποιήθηκε το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έχοντας απομακρυνθεί από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία υποχώρησε χθες έναντι του ευρώ και του γεν.

Σταθεροποιήθηκε το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έχοντας απομακρυνθεί από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία υποχώρησε χθες έναντι του ευρώ και του γεν.

Η αγορά αναμένει να διαπιστώσει κατά πόσον η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα παρέμβει για να ενισχύσει περαιτέρω το αμερικανικό νόμισμα πωλώντας γεν μετά τις υποψίες για σχετική δράση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι απέφυγαν να σχολιάσουν το κατά πόσον η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε χθες σε παρέμβαση αλλά ο υπουργός Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα δήλωσε σήμερα ότι θα αναληφθεί τέτοια δράση αν διαπιστωθούν αφύσικες κινήσεις στην αγορά.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το τί θα πούν οι αμερικανοί αρμόδιοι για την εκπόνηση πολιτικής σχετικά με το δολάριο και την οικονομία των ΗΠΑ μετά τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι οι πρόσσφατες διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών ήσαν ”ιδιαιτέρως μέτριες”. Να σημειωθεί ότι αύριο, καταθέτει ενώπιον της Joint Economic Committee ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γρίνσπαν.

Στην Ευρώπη, ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ερνστ Βέλτεκε ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται ενδεχομένως για νέα μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα, ο Βέλτεκε είπε ότι δεν διαπιστώνει ενδείξεις αποπληθωρισμού στη Γερμανία και ότι υπάρχει περιθώριο για ελιγμούς στη νομισματική πολιτική.

Το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 1,1655 δολάρια, έναντι 1,1646 δολαρίων το πρωί και 1,1647 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1652 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 136,11 γεν ανά ευρώ, έναντι 136,50 γεν ανά ευρώ το πρωί και 136,49 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,30 γεν, έναντι 117,20 γεν το πρωί και 117,13 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v