Πάνω από τα 1,18 δολ. επιμένει το ευρώ

Πάνω από τα 1,18 δολάρια επιμένει το ευρώ, καθώς το κλίμα για το δολάριο παραμένει δυσμενές λόγω του προβληματισμού για τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ”δίδυμων” ελλειμμάτων στις ΗΠΑ και της εκτιμήσεως ότι οι αμερικανικές νομισματικές αρχές δεν προτίθενται να ανακόψουν νέα εξασθένιση του δολαρίου.

Πάνω από τα 1,18 δολάρια επιμένει το ευρώ, καθώς το κλίμα για το δολάριο παραμένει δυσμενές λόγω του προβληματισμού για τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ”δίδυμων” ελλειμμάτων (εμπ. ισοζυγίου- τρεχουσών συναλλαγών) στις ΗΠΑ και της εκτιμήσεως ότι οι αμερικανικές νομισματικές αρχές δεν προτίθενται να ανακόψουν νέα εξασθένιση του δολαρίου.

Εξάλλου, η ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία, ο οποίος σημείωσε αναπάντεχη αύξηση το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενισχύει τις ανοδικές τάσεις του κοινού νομίσματος.

Σύμφωνα με το ημερήσιο report ανάλυσης αγορών της Alpha Bank, το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται πλέον με στόχο το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 1,1886 δολαρίων που κατεγράφη στις 4/1/1999.

Η Alpha εκτιμά εξάλλου ότι η ημερήσια διακύμανση του ευρώ θα είναι μεταξύ 1,1770- 1,1850 δολάρια.

Έναντι του γεν, το ευρωπαϊκό νόμισμα παρουσιάζει σήμερα καθοδικές τάσεις, λόγω ρευστοποίησης κερδών, μετά το νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο των 138,28 γεν της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank, το ευρώ θα διακυμανθεί σήμερα μεταξύ 137,70- 138,50 γεν.

Αυτή τη στιγμή, ένα ευρώ αγοράζει 1,1815 δολάρια, από τα 1,1820 δολάρια νωρίτερα το πρωί.

Η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 138 γεν ανά μονάδα ιαπωνικού νομίσματος.

Η ισοτιμία εξάλλου του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,8 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v