Το ευρώ ”κατέκτησε” και τα 1,19 δολάρια

Περί τα 1,19 κινείται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καταγράφοντας νωρίτερα το πρωί νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο (1,1914), καθώς δεν διαφαίνεται στήριξη του αμερικανικού νομίσματος από τη Fed, ενώ και η ΕΚΤ δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την εκτίναξη του ευρώ.

Περί τα 1,19 κινείται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καταγράφοντας νωρίτερα το πρωί νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο (1,1914).

Στην ισχυροποίησή του συντελούν τόσο η μη διαφαινόμενη στήριξη του αμερικανικού νομίσματος από τη Fed όσο και η στάση της ΕΚΤ, η οποία δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την εκτίναξη του ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο οικονομολόγος της Deutsche Bank Marshall Gliiter στο Dow Jones Newswire, ”αν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν αρχίζουν να παραπονιούνται, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να ανακόψει την ανοδική πορεία του ευρώ”.

Ο ίδιος δεν αποκλείει το κοινό νόμισμα να φτάσει και στα επίπεδα των 1,42 δολαρίων, φέρνοντας τα συνολικά κέρδη του έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 33%, από την αρχή του έτους.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ παρουσιάζει σήμερα τάσεις σταθεροποίησης, μετά την υποχώρηση του πρώτου χθες σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με το ημερήσιο report ανάλυσης αγορών της Alpha Bank, αυτό οφείλεται σε ρευστοποιήσεις κερδών, ενώ η τράπεζα ορίζει ως σημαντικό επίπεδο αντίστασης τα 140 γεν.

Η Alpha εκτιμά εξάλλου ότι η ημερήσια διακύμανση του ευρώ έναντι του δολαρίου θα είναι μεταξύ 1,1830-1,1930 δολάρια, ενώ έναντι του γεν θα είναι μεταξύ 138,30- 139,20 γεν ανά μονάδα ευρωπαϊκού νομίσματος.

Αυτή τη στιγμή ένα ευρώ αγοράζει 1,1910 δολάρια, ενώ η ισοτιμία του έναντι του γεν διαμορφώνεται στα 139,1 γεν ανά ευρώ.

Η ισοτιμία δολαρίου- γεν διαμορφώνεται στα 116,6 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v