Κύμα ρευστοποιήσεων ρίχνει το ευρώ

Νέο κύμα ρευστοποιήσεων οδηγεί, κατά τις σημερινές συναλλαγές, το ευρώ σε επίπεδα κατά ένα με ενάμισυ σεντ χαμηλότερα έναντι του αμερικανικού νομίσματος και σε κατά σχεδόν ένα γεν χαμηλότερα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα.

Νέο κύμα ρευστοποιήσεων οδηγεί, κατά τις σημερινές συναλλαγές, το ευρώ σε επίπεδα κατά ένα με ενάμισυ σεντ χαμηλότερα, έναντι του αμερικανικού νομίσματος και σε κατά σχεδόν ένα γεν χαμηλότερα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα.

Οι επενδυτές παρκαλουθούν με ενδιαφέρον τις αμερικανικές μετοχές για να διαπιστώσουν κατά πόσον έχει ξεκινήσει πραγματικό ράλι των μετοχικών τιμών στη Wall Street γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα αποδειχθεί σημαντικό στήριγμα για το δολάριο. Άποψη η οποία θα ενισχυθεί περισσότερο αν τελικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης μειώνοντας την ελκυστικότητα του κοινού νομίσματος ως προς τις αποδόσεις.

Οπως επισημαίνουν αναλυές της αγοράς, μια ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου στα 1,10 δολάρια μπορεί να είναι κατανοητή, αλλά η πρόσφατη εμπειρία, επισημαίνουν, έχει δείξει ότι ενδέχεται να περάσει κάποιο διάστημα πριν οι αγορές διορθώσουν μια φάση υπερβολής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δολάριο στηρίχτηκε και από τις ανησυχίες για παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος, ενδεχόμενο το οποίο μερίδα συναλλασσομένων θεωρεί ότι συνέβη ήδη χθες.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1741 δολάρια, έναντι 1,1772 δολαρίων το πρωί και 1,1819 δολαρίων δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1740 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 138,64 γεν ανά ευρώ, έναντι 138,29 γεν ανά ευρώ το πρωί και 138,61 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,57 γεν, έναντι 117,47 γεν το πρωί και 117,24 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v