Χάνει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανεκόπη η ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου ενώ παράλληλα το αμερικανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε έναντι του γεν καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην απόφαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει.

Ανεκόπη η ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου ενώ παράλληλα το αμερικανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε έναντι του γεν καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους, στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει.

Η αγορά αντιπαρήλθε την απόφαση της G8 να μη γίνει αναφορά για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στην επίσημη ανακοίνωση μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στο Εβιάν της Γαλλίας. Οι επενδυτές αμφισβητούν τις πραγματικές προθέσεις του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους μετά τη χθεσινή του δήλωση υποστήριξης της πολιτικής του ”ισχυρού δολαρίου”, καθώς όπως συμπλήρωσε, οι αγορές συναλλάγματος οφείλουν να καθορίσουν την αξία του αμερικανικού νομίσματος.

Καθώς αναμένεται να κρατήσουν οι ΗΠΑ μια μη παρεμβατική στάση, η προσοχή εστιάζεται στην απόφαση της ΕΚΤ για μείωση ή όχι των επιτοκίων της ευρωζώνης. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ, υψηλόβαθμοι αξιωνατούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν συζήτησαν θέματα νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο διάσκεψης στο Βερολίνο. Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εκτιμώντας ότι μια περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολτικής της ΕΚΤ θα απαλύνει τους φόβους από την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, απηύθυνε έκκληση για μια τέτοια κίνηση. ”Έχουμε καταστήσει σαφές ότι υπάρχει πιθανώς περιθώριο ακόμη και για αναζωογόννηση της ανάπτυξης της ΕΕ”, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1713 δολάρια, έναντι 1,1768 δολαρίων το πρωί και 1,1752 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1710 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 139,65 γεν ανά ευρώ, έναντι 139,56 γεν ανά ευρώ το πρωί και 139,32 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,65 γεν, έναντι 118,59 γεν το πρωί και 118,57 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v