Οι δηλώσεις Μπους ενισχύουν το δολάριο

Ενισχύθηκε σήμερα το δολάριο, έναντι του ευρώ και του γεν, υποστηριζόμενο από σχόλια για τα επίπεδα των συναλλαγματικών ισοτιμιών από τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Τζουνίτσιρο Κοϊζούμι, ενόψει της Συνάντησης G8.

Ενισχύθηκε σήμερα το δολάριο, έναντι του ευρώ και του γεν υποστηριζόμενο από σχόλια για τα επίπεδα των συναλλαγματικών ισοτιμιών από τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτ Μπους και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Τζουνίτσιρο Κοϊζούμι, ενόψει της Συνάντησης Κορυφής της G8 στο Παρίσι.

Μετά από αναρρίχηση σε συναλλαγές στην Ασία, στα 1,1930 δολάρια- πλησίον του ιστορικού ζενίθ του- το ευρώ υποχώρησε, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, κατά 0,5% στα 1,1830 δολάρια. Το δολάριο ενισχύθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 0,5% έναντι του γεν, ενώ το ευρώ, διολίσθησε και πάλι κοντά στα 140,5 γεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένος στην πολιτική του ”ισχυρού” δολαρίου και πως το αμερικανικό νόμισμα θα ενισχυθεί χάρις στην οικονομική πολιτική του.

Οι δηλώσεις Μπους έρχονται σε συνέχεια προηγουμένων σχετικών δηλώσεων του σε γαλλική ημερησία.

Παράλληλα, ο Κοϊζούμι δήλωσε αυτή τη εβδομάδα ότι δεν επιθυμεί την περαιτέρω ενίσχυση του γεν και πως προτιμά ένα ισχυρό δολάριο.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης πληροφόρησε ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα προβεί σε σχόλια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά τη Συνάντηση Κορυφής της G8 το Σαββατοκύριακο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1806 δολάρια, έναντι 1,1886 δολαρίων το πρωί και 1,1904 δολαρίων χθες.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1800 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 140,43 γεν ανά ευρώ, έναντι 140,71 γεν ανά ευρώ το πρωί και 140,45 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 118,71 γεν, έναντι 118,37 γεν το πρωί και 117,95 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v