Στην αντεπίθεση του αμερικανικό νόμισμα

Αντεπιτίθεται το αμερικανικό νόμισμα, μετά την επιφυλακτική στάση που διατηρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εν αναμονή της ανεργίας. Τα θετικά μηνύματα από το επιχειρηματικό μέτωπο και την ανεργία δίνουν ώθηση στο δολάριο το οποίο κινείται στο 1,1740 έναντι του ευρώ.

Αντεπιτίθεται το αμερικανικό νόμισμα, μετά την επιφυλακτική στάση που διατηρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εν αναμονή της ανεργίας. Ωστόσο, τα θετικά μηνύματα από το επιχειρηματικό μέτωπο, αλλά και η θετική ερμηνεία της εξέλιξης του δείκτη της ανεργίας, οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα το δολάριο έναντι του ευρώ.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μείωσει τα επιτόκια της ευρωζώνης κατά 0,50%, περιορίζει το πλεονέκτημα του κοινού νομίσματος όσον αφορά τη διαφορά των επιτοκίων με τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία προιωνίζονται νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι της στερλίνας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας, ενώ ταυτόχρονα, οι φόβοι για παρέμβαση της Ιαπωνίας στην αγορά συναλλάγματος - μετά τις νέες σημερινές δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα - το κρατούν το αμερικανικό νόμισμα εγκλωβισμένο σε στενά όρια σε σχέση με το γεν.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1710 δολάρια, έναντι 1,1840 δολαρίων το πρωί και 1,1837 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1775 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 139,85 γεν ανά ευρώ, έναντι 139,45 γεν ανά ευρώ το πρωί και 139,44 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,81 γεν, έναντι 117,79 γεν το πρωί και 117,71 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v