Τα αμερικανικά επιτόκια περιμένουν οι αγορές

Υποχωρεί ελαφρώς το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής και να αναζητούν ενδείξεις για το μέλλον των αμερικανικών επιτοκίων. Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ γεν.

Ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, με τους συναλλασσομένους να αναζητούν ενδείξεις για το μέλλον των αμερικανικών επιτοκίων, ενόψει και και της συνεδρίασης της Fed στις 24-25 Ιουνίου.

Η αγορά αναμέμενει επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσει κατά πόσον το αμερικανικό νόμισμα θα επηρρεαστεί εκ νέου αρνητικά μετά την χθεσινή αποκάλυψη λογιστικών παρατυπιών στην υπ’ αριθμόν δύο αμερικανική εταιρία αναχρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων Freddie Mac.

Στις 21.00 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν καταθέτει στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων για θέματα φυσικού αερίου ενώ οι διοικητές ομοσπονδιακών τραπεζών Πολιτειών Εντουαρντ Γκράμλιτς και Ντόναλντ Κον θα συμμετάσχουν σε συζήτηση για μακροοικονομική πολιτική.

Το ευρώ ενισχύθηκε αρχικά έναντι του δολαρίου πριν υποχωρήσει και πάλι πλησίον των χθεσινοβραδινών επιπεδων. Το αμερικανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε εξάλλου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος πάνω από τα 118 γεν ενώ χθες είχε υποχωρήσει κάτω του ορίου αυτού. Ο αναπληρωτής Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, απέφυγε να σχολιάσει το κατά πόσον η Ιαπωνία παρενέβη προσφάτως στην αγορά συναλλάγματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1690 δολάρια, έναντι 1,1740 δολαρίων το πρωί και 1,1710 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1726 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 138,385 γεν ανά ευρώ, έναντι 138,705 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 138,41 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,19 γεν, έναντι 118,14 γεν το πρωί και στα 118,19 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v