Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στα επίπεδα της Παρασκευής (1,1720 δολ.) διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά και την υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος στο 1,1624 δολ. το πρωί της Δευτέρας. Για πιθανή λήξη του ευρω- ράλι, λόγω και της μείωσης επιτοκίων κάνει λόγο η Citigroup.

Σταθεροποιητικά στα επίπεδα της Παρασκευής και πέριξ των 1,1720 κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού, μετά την υποχώρηση που κατέγραψε το πρωινό της Δευτέρας.

Η μερική ανάκαμψη του δολαρίου αποδίδεται από τους αναλυτές στα ευνοϊκότερα των αναμενόμενων στοιχεία των ΗΠΑ για την απασχόληση, αλλά και στη μείωση των επιτοκίων του ευρώ. Αρνητικά επίσης επιδρά στην πορεία του ευρώ το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ προτίθεται να παρέμβει σε περίπτωση που η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου ξεπεράσει το 1,30 δολ.

Καθοδικές είναι άλλωστε οι τάσεις του ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στο επίπεδο των 138,2- 139 γεν, λόγω και των φημών ότι η γαλλική Carrefour εξετάζει συνεργασία με την ιαπωνική Daiei.

Ελαφρώς πτωτικά εξάλλου διαμορφώνεται η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γεν, στο επίπεδο των 118,45 γεν, έναντι των 118,75 την Παρασκευή, καθώς, σύμφωνα με το την Ανάλυση Αγορών της Alpha Bank, οι πιέσεις που δέχεται το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος επηρεάζουν αρνητικά και το αμερικανικό νόμισμα.

Προς το τέλος της 18μηνης υποχώρησης έναντι του ευρώ εκτιμά άλλωστε η Citigroup, στο τακτικό της report, CitiFX, ότι βαδίζει το δολάριο. Ο οίκος αποδίδει την πρόβλεψή του αυτή, τόσο στην ”τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, όσο και στην μείωση των ευρωεπιτοκίων”.

Η Citigroup προβλέπει εξάλλου, ότι σε χρονικό διάστημα τριών μηνών η ισοτιμία του δολαρίου με το ενιαίο νόμισμα θα διαμορφωθεί στο 1,13 δολ., ενώ σε ορίζοντα δώδεκα μηνών θα υποχωρήσει ως το 1,07 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v