Χέρι- χέρι στην άνοδο ευρώ και ευρωαγορές

Νέα άνοδο (1,1834) καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς η επενδυτική εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα τονώνεται από την εκτίμηση ότι δεν επίκειται άμεσα μείωση επιτοκίων στην ευρωζώνη. Θετικότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία από το γερμανικό δείκτη, ZEW, ενώ συνεχίζουν στο ”πράσινο” οι ευρωαγορές.

Τονωμένη εμφανίζεται η ζήτηση για ευρωπαϊκό νόμισμα την Τρίτη, έναντι του απογεύματος της Δευτέρας, καθώς η απομάκρυνση της πιθανότητας για νέα μείωση επιτοκίων σύντομα ενθαρρύνει τους επενδυτές να προτιμούν το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Θετικά λειτουργούν εξάλλου για την ισοτιμία του ευρώ οι δηλώσεις του προέδρου της Buba σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ότι δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα αλλαγής στη νομισματική πολιτική, αλλά και τα στοιχεία από το γερμανικό δείκτη επιχειρηματικού κλίματος ZEW.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος ZEW διαμορφώθηκε στο 21,3 τον Ιούνιο από το 18,7 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 19,5.

Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,1834 δολ.

Με θετικό πρόσημο συνεχίζουν και οι ευρωαγορές, καθώς οι χθεσινές επιδόσεις της Wall Street αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για μετοχικούς τίτλους, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο τιμόνι της ανόδου. Για ”κρίσιμο άνοιγμα” των αμερικανικών αγορών κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ιαπωνικού. Όποια τυχόν τάση περαιτέρω ανόδου του γεν, αναφέρουν αναλυτές, περιορίζεται από τις φήμες για πρόθεση της Bank of Japan να προχωρήσει σε αγορές δολαρίων στα επίπεδα των 117,50 γεν.

Σύμφωνα εξάλλου με τις εκτιμήσεις του report της Alpha Bank ”Ανάλυση Αγορών”, η διακύμανση του δολαρίου στην Ευρώπη προσδιορίζεται πέριξ των 117,30- 118 γεν.

Πτωτικά άλλωστε κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του ιαπωνικού στο επίπεδο των 139- 138,85 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v