Την Fed ”περιμένει” (και) το ευρώ

Ελαφρά ενισχυμένη εμφανίζεται σήμερα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, λόγω των θετικών στοιχείων του γερμανικού Ifo, με τους επενδυτές να παραμένουν σε στάση αναμονής εν όψει και των αμερικανικών επιτοκίων. Για πιθανότητα υποχώρησης του ευρώ μέχρι τα 1,14 δολ. κάνει λόγο ανάλυση του τμήματος αναλύσεων της Alpha Bank, χωρίς αυτό, επισημαίνει να σηματοδοτεί αλλαγή της τάσης.

Πάνω από τα 1,15 δολάρια διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ, ενώ την Τρίτη βρέθηκε σε χαμηλό εβδομάδων, χαμηλότερα και από τα 1,15 δολ. Αναλυτές αποδίδουν την μικρή ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος στην ανακοίνωση των θετικότερων του ανανμενομένου στοιχείων του γερμανικού Ifo.

Όπως παρατηρεί το τμήμα αναλύσεων της Alpha bank στο τακτικό της report Global FX Strategy, η πρόσφατη ανάκαμψη του δολαρίου αποδίδεται κυρίως στην εκτίμηση ότι οι περικοπές επιτοκίων από τη Fed θα είναι περιορισμένες στο μέλλον, αλλά και στα βελτιωμένα στοιχεία που εμφάνισαν δείκτες- κλειδιά της αμερικανικής οικονομίας.

Αξίζει επίσης να παρατηρηθεί η ρευστοποιήση κερδών που παρατηρήθηκε εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης των επιτοκίων από τη Fed, αλλά και η ανησυχία της προηγούμενης εβδομάδας που αφορούσε την έκβαση της δίκης του Γάλλου υποψήφιου, Τρισέ για την θέση του προέδρου της ΕΚΤ.

Από τεχνικής άποψης, επισημαίνει η το τμήμα αναλύσεων της Alpha Bank, το ευρώ δεν αποκλείεται να υποχωρήσει και μέχρι το επίπεδο των 1,14 δολ., που αποτελεί σημαντικό σημείο στήριξης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει μεταστροφή στην μακροπρόθεσμη τάση που ευνοεί το ευρωπαϊκό νόμισμα, εφόσον διατηρηθεί πάνω από το 1,10 δολ.

Αυτή την ώρα ένα ευρω αγοράζει 1,154 δολ.

Μικρή πτώση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν στα 117,56 γεν, ενώ σχεδόν αμετάβλητη είναι η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νόμίσματος έναντι του ιαπωνικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v