Μερική ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ

Ανέκαμψε το δολάριο έναντι του ευρώ κατά τις σημερινές συναλλαγές, μετά τις απώλειες που σημείωσε χθες λόγω της απογοήτευσης της αγοράς από την ανακοίνωση των ασθενών στοιχείων για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ανέκαμψε το δολάριο έναντι του ευρώ κατά τις σημερινές συναλλαγές, μετά τις απώλειες που σημείωσε χθες λόγω της απογοήτευσης της αγοράς από την ανακοίνωση των ασθενών στοιχείων για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Οι επενδυτές, παρατηρούν αναλυτές, εμφανίζονται διατεθειμένοι να αναμένουν και νέα στοιχεία πριν καταλήξουν σε εκτίμηση για την ταχύτητα ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Παράλληλα, το γεν ενισχύθηκε σημαντικά έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του. Τό ευρώ ενισχύθηκε χθες έως και στα 1,160 δολάρια στον απόηχο των στοιχείων για το δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 49,8 από 49,4 το Μάιο, παραμένοντας κάτω από το 50 της κλίμακας που σηματοδοτεί το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης.

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο κυμαίνεται σήμερα σε επίπεδα κάτω των 1,160 δολαρίων ανά ευρώ, ενώ αναλυτές επισημαίνουν ότι η ανθεκτικότητα που επέδειξε το αμερικανικό νόμισμα στα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι αγορές εξακολουθούν να εκτιμούν πως ”η κορυφαία παγκοσμίως οικονομία βρίσκεται προ των θυρών αντιστροφής της τάσης”.

Με μεγάλη προσμονή θα αναζητηθούν ενδείξεις για αυτό στα στοιχεία για την απασχόληση και ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη. Οικονομολόγοι προβλέπουν, πάντως, αύξηση του δείκτη ανεργίας κατά 0,1%, στο 6,2% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα χρόνων.

Την προσοχή συγκεντρώνουν επίσης και τα αναμενόμενα σχόλια από τον πρόεδρο της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν κατά τη διάρκεια εγκαινίων έκθεσης.

Το απόγευμα, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1545 δολάρια, έναντι 1,1539 δολαρίων το πρωί και 1,1561 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1543 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 137,71 γεν ανά ευρώ, έναντι 137,53 γεν ανά ευρώ το πρωί και 138,07 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 118,94 γεν, έναντι 119,19 γεν το πρωί και 119,39 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v