Ανακόπηκε η ”φόρα” του δολαρίου

Ανεκόπη η ενίσχυση του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές καθώς οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση στις κεφαλαιαγορές και σε νέες ενδείξεις για ανάκαμψη των οικονομιών.

Ανεκόπη η ενίσχυση του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές καθώς οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση στις κεφαλαιαγορές και σε νέες ενδείξεις για ανάκαμψη των οικονομιών.

Το ευρώ ανέκαμψε πάνω από τα 1,130 δολάρια ενώ χθες είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου, στα 1,1253 δολάρια. Ανέκαμψε επίσης πάνω από τα 134 γεν έχοντας εξασθενήσει χθες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ βδομάδων. Οι ανησυχίες για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας σε περίπτωση εξασθένησης της ισοτιμίας του δολαρίου με το γεν κάτω από τα 118 γεν ανά δολάριο κρατούν το αμερικανικό νόμισμα πάνω από το όριο αυτό.

Ελλείψει σημαντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία αυτή τη βδομάδα, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις επιδόσεις της Wall Street και στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που θα γνωστοποιήσουν αμερικανικές επιχειρήσεις οι PepsiCo και General Electric την Πέμπτη και Παρασκευή. Απουσία σημαντικών στοιχείων υπάρχει και στην Ευρώπη και το μοναδικό που αναμένει η αγορά είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει. Ερευνα του Reuters διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των αναλυτών αναμένει να διατηρηθούν τα επιτόκια της ευρωζώνης αμετάβλητα αν και ορισμένοι προβλέπουν μείωσή τους τον Σεπτέμβριο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1334 δολάρια, έναντι 1,1338 δολαρίων το πρωί και 1,1317 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1326 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 134,01 γεν ανά ευρώ, έναντι 134,13 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 133,76 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 118,16 γεν, έναντι 118,26 γεν το πρωί και στα 118,17 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v