Οι ξένες κεντρικές τράπεζες ωθούν το δολάριο

Συνεχίζεται το πτωτικό κλίμα για το ευρωπαϊκό νόμισμα, με το δολάριο να ευνοείται από την αισιοδοξία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η UBS κάνει λόγο για παρέμβαση ξένων κεντρικών τραπεζών με την αγορά 10 δισ. δολαρίων μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Διευρύνει τα κέρδη του το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Εξάλλου, η UBS εκτιμά ότι η διατήρηση του αμερικανικού νομίσματος σε υψηλό επίπεδο παρά τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για την εβδομάδα μέχρι τις 2 Ιουλίου, οφείλεται στη δυνάμικη παρέμβαση των ξένων κεντρικών τραπεζών, οι οποίες προχώρησαν στην αγορά 10 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το note ”Ανιχνευτή Παρεμβάσεων” της UBS (Intervention Tracker), η παρέμβαση αυτή των ξένων κεντρικών τραπεζών, βοηθάει στο να αποδοθεί καλύτερα η αποτυχημένη προσπάθεια ”εκμετάλλευσης” των αρνητικών macro στοιχείων των ΗΠΑ από το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, το δολάριο αναμένεται να διευρύνει τα κέρδη του (ύψους 2%) που έχει καταγράψει έναντι του ευρώ τον τελευταίο μήνα, καθώς επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε άνοδο και το χρηματιστήριο.

Το ευρώ διαμορφώνεται περί τα 1,1356 έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v