Πιέσεις για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Διευρύνει τις απώλειες το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, κυρίως εν μέσω ανησυχιών για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της ευρωζώνης, έναντι του αντίστοιχου σε Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ανησυχίες για τον αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, έναντι του αντίστοιχου υψηλότερου της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγεί σε νέα υποχώρηση το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι ευρωπαϊκές μακροοικονομικές ειδήσεις δεν είναι θετικές, χωρίς να αποκλείουν μάλιστα την υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 1,10 δολάρια αυτή την εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 1,1260 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Εξάλλου, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίστηκε επιφυλακτική (έως και ανησυχητική) για την ανάπτυξη της ευρωοικονομίας στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Το δολάριο βρίσκεται σε τροχιά ανόδου έναντι του ευρώ, καθώς οι ενδείξεις ταχύτερου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης ελκύουν περισσότερους επενδυτές σε αμερικανικά assets.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v