Μικρές διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου

Διακυμάνσεις σε στενό εύρος καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ και το γεν, μετά την ομιλία του προέδρου της Fed Αλαν Γκρίνσπαν.

Διακυμάνσεις σε στενό εύρος καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ και το γεν μετά την ομιλία του προέδρου της Fed Αλαν Γκρίνσπαν.



Ο πρόεδρος της Fed έδωσε την εξαμηνιαία κατάθεσή του στο Κογκρέσο δεν επιβεβαίωσε τις ελπίδες των συναλλασσομένων για αισιόδοξη αποτίμηση της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο, το αμερικανικό νόμισμα στηρίζει η μεγαλύτερη της αναμενομένης αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα κατασκευαστικά υλικά, τα έπιπλα και τον ρουχισμό στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών, οι οποίοι δείχνουν να προσδοκούν επιτάχυνση της οικονομίας τους προσεχείς μήνες.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,5% τον Ιούνιο, έναντι μηδενικής αλλαγής τον Μάιο και με εξαίρεση τα αυτοκίνητα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,7% έναντι αύξησης 0,1% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται στο δείκτη προσδοκιών σχετικά με τη γερμανική οικονομία που θα γνωστοποιήσει το ινστιτούτο ZEW ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που θα ανακοινώσει η κορυφαία παγκοσμίως εταιρία ημιαγωγών Intel Corp.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1303 δολάρια, έναντι 1,1288 δολαρίων το πρωί και 1,1272 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1299 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 132,865 γεν ανά ευρώ, έναντι 132,765 γεν ανά ευρώ το πρωί και 132,730 γεν ανά ευρώ χθες.

Τέλος, το δολαριο/ γεν διαμορφώνεται στα 117,54 γεν, έναντι 117,62 γεν το πρωί και 117,81 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v