Ημέρα ανόδου για το ευρωπαϊκό νόμισμα

Ενισχύθηκε το ευρώ σε σχέση με τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του, το δολάριο και το γεν κατά τις σημερινές συναλλαγές, αν και η προσοχή έχει στραφεί στη στερλίνα.

Ενισχύθηκε το ευρώ σε σχέση με τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του, κατά τις σημερινές συναλλαγές αν και η προσοχή έχει στραφεί στη στερλίνα.

Το βρετανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις λόγω της πολιτικής διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης Μπλερ και του BBC, με αφορμή την ”αυτοκτονία” του κορυφαίου επιστημονικού συμβούλου του βρετανικού υπουργείου Αμυνας για θέματα οπλοστασίου της Βαγδάτης.

Η ισοτιμία της στερλίνας με το αμερικανικό νόμισμα κυμαινόταν στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου και στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι βδομάδων έναντι του ευρώ. Το βρετανικό νόμισμα έχει απωλέσει σχεδόν το 0,5% της αξίας του σε σχέση και με τα δύο νομίσματα.

Αργότερα, εντός της ημέρας, αναμένεται να ανακοινωθεί η έναρξη έρευνας για το θάνατο του επιστήμονα Ντέιβιντ Κέλι, τον οποίο το BBC κατονόμασε ως κύρια πηγή του όταν υποστήριξε ότι η βρετανική κυβέρνηση υπερέβαλε ως προς το μέγεθος της απειλής του ιρακινού οπλοστασίου.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1294 δολάρια, έναντι 1,1270 δολαρίων το πρωί και 1,1271 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1205 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 133,635 γεν ανά ευρώ, έναντι 133,445 γεν ανά ευρώ το πρωί και 133,44 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,44 γεν, έναντι 118,39 γεν το πρωί και στα 118,45 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v