Σε αδυναμία και πάλι το δολάριο

Πάνω από τα 1,140 δολάρια έφτασε σήμερα το ευρώ, πριν υποχωρησει ελαφρώς στη συνέχεια, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Γουόλ Στριτ και την ψυχρή υποδοχή στη δημοπρασία αμερικανικών ομολόγων.

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου επταήμερου ώθησαν σήμερα την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο οι χθεσινές απώλειες στη Γουόλ Στριτ σε συνδυασμό με τα πτωχά αποτελέσματα της δημοπρασίας τριετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

Εντούτοις, η απρόσμενη αύξηση τον Ιούλιο του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία συνετέλεσε στη διολίσθηση της ισοτιμίας των δύο νομισμάτων σε χαμηλότερα επίπεδα αν και παραμένει πάνω από τα 1,140 δολάρια ανά ευρώ. Κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά στα 1,1427 δολάρια ανά ευρώ. Το δολάριο δέχθηκε χθες αρχικά ισχυρή ώθηση από την ανακοίνωση ότι ο δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ σημείωσε τον Ιούλιο ανέλπιστη άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 1997 (στις 65,1 μονάδες από 60,6 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για πτώση στις 58 μονάδες).

Η εξασθένηση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς οι προγραμματισμένες τον Ιούλιο απολύσεις έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο, άσκησαν στη συνέχεια πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα. Στο μεταξύ τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των τριετών ομολόγων έχουν εγείρει ανησυχίες για την υποδοχή που θα επιφυλαχθεί στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη και Πέμπτη δημοπρασία πενταετών και δεκαετών ομολόγων αντιστοίχως.

Παράλληλα, τα στοιχεία για την υπ’ αριθμόν ένα αγορά εργασίας της ευρωζώνης που γνωστοποιήθηκαν σήμερα έδειξαν αιφνίδια αύξηση τον Ιούλιο του αριθμού των Γερμανών ανέργων σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 7.000, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 5.000. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1392 δολάρια, έναντι 1,1416 δολαρίων το πρωί και 1,1382 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1333 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 136,765 γεν ανά ευρώ, έναντι 136,775 γεν ανά ευρώ το πρωί και 136,440 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 119,90 γεν, έναντι 118,81 γεν το πρωί και 119,79 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v