Νέα υποχώρηση για το ευρώ

Σε νέα υποχώρηση οδηγεί το ευρωπαϊκό νόμισμα η αυξημένη ζήτηση για δολάριο, κάτι που προκύπτει και από τη διαρκώς ανανεούμενη αισιοδοξία για τα μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ. Ανοδικά κινείται το brent, ενώ υποχώρηση καταγράφει ο χρυσός.

Την πτωτική του τροχιά συνεχίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου και του γεν εν μέσω νέας αισιοδοξίας για τα μακροοικονομικά νέα που ανακοινώνονται σήμερα στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τόσο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, όσο και αυτά από το δείκτη των δεικτών τονώνουν περαιτέρω τη ζήτηση για δολάριο. Αυτή την ώρα ένα ευρώ αγοράζει 1,099 δολάρια.

Εξάλλου πτώση εμφανίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα και έναντι του γεν, καθώς τα σενάρια για αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, προς την ατμομηχανή της ιαπωνική οικονομίας- τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 129,65 γεν.

Ενίσχυση όμως καταγράφει το γεν και έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 118,09 γεν.

Ανοδικά κινείται άλλωστε η τιμή του brent στα 28,91 δολάρια ανά το βαρέλι. Όπως σχολιάζουν αναλυτές το γενικότερο κλίμα γύρω από την αγορά του αργού πετρελαίου είναι θετικό, κάτι που ενισχύεται και από τις αναταραχές στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή. Για τη συνέχεια και αφού κατοχυρώθηκαν τα επίπεδα των 28 δολαρίων ανά βαρέλι, δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί η αντίσταση των 30- 30,38 δολ.

Αντίθετα, υποχώρηση της τάξης του 0,5% σημειώνει η τιμή του χρυσού, καθώς οι τάσεις μεταφοράς κεφαλαίων προς τις μετοχές φαίνεται να συνεχίζεται. Πριν από λίγο, η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 364,3 δολ. ανά ουγκιά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v