Σταθεροποιείται περί τα 1,09 δολ. το ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις περί τα 1,09 δολάρια σημειώνει η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, καθώς τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ ενισχύουν την αντίληψη ότι η αμερικανική οικονομία υπερέχει αυτής της ευρωζώνης, ενώ η άνοδος του δείκτη Ifo προσφέρει στήριξη στο κοινό νόμισμα.

Σταθεροποιείται περί τα 1,09 δολάρια η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, καθώς τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ ενισχύουν την αντίληψη ότι η αμερικανική οικονομία υπερέχει αυτής της ευρωζώνης, ενώ η άνοδος του δείκτη Ifo στη Γερμανία προσφέρει στήριξη στο κοινό νόμισμα.

Αναλυτικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη Αυγούστου ξεπέρασε τις προβλέψεις με την άνοδο στις 81,3 μονάδες, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 1%, ενώ για τον ίδιο μήνα οι νέες κατοικίες διαμορφώθηκαν στα 1,165 εκατομμύρια, από τα 1,15 που τις περίμεναν οι αναλυτές.

Νωρίτερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία καταγράφηκε στις 90,8 και σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί, το κοινό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί σε χαμηλά τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου.

Αυτή τη στιγμή, ένα ευρώ αγοράζει 1,0893 δολάρια.

Η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 127,72 γεν ανά ευρώ, ενώ η ισοτιμία δολαρίου- γεν βρίσκεται στα 117,52 γεν ανά μονάδα ιαπωνικού νομίσματος.

Στο Nymex, η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 31,6 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας από τα υψηλά εβδομάδας (περί τα 32 δολάρια) στα οποία βρέθηκε χθες. Στο Λονδίνο, η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 29,57 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 0,4% σε σχέση με χθες το βράδυ.

Ο χρυσός βρίσκεται στα 363,90 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας αύξηση 2,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v