Στα επίπεδα του 1,10 δολ. το ευρώ λόγω PMI

Το όριο του 1,10 ”έσπασε” ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, καθώς παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις στο αμερικανικό νόμισμα μετά τα κέρδη κατά 7% που σημείωσε στο τελευταίο τρίμηνο. Στο ζενίθ 7 μηνών κινείται ο χρυσός.

Με την περιοχή του 1,10 έσπασε η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη για τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας (ΡΜΙ). Αυτή την ώρα κινείται στο 1,0980.

Ο ΡΜΙ ενισχύθηκε τον Αύγουστο στις 49,1 μονάδες από 48 τον Ιούλιο και από 49 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ωστόσο η διαμόρφωση του δείκτη κάτω από το όριο των 50 μονάδων καταδεικνύει την αδυναμία του τομέα.

Η αγορά συναλλάγματος αναμένει με αγωνία τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, John Snow, σχετικά με την πολιτική του ισχυρού δολαρίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα έχει σήμερα με Ιάπωνες αξιωματούχους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι την εβδομάδα αυτή θα παρατηρηθούν ρευστοποιήσεις στο αμερικανικό νόμισμα, με στόχο τη διασφάλιση κερδών, αφού κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 7% έναντι του ευρώ.

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών κινείται το δολάριο έναντι του γιεν, στην περιοχή του 116,62. Το αγοραστικό ενδιαφέρον των traders για το ιαπωνικό νόμισμα, αναζωπυρώθηκε σημαντικά μετά την ανακοίνωση ότι η Κεντρική Τρ. Της Ιαπωνίας δεν προχώρησε σε πώληση γιεν, στο πλαίσιο των ”γνώριμων” παρεμβάσεων της με στόχο την αποδυνάμωση του εγχώριου νομίσματος και κατ΄ επέκταση την αύξηση των εξαγωγών της.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου διαμορφώνεται αυτή την ώρα η τιμή του χρυσού, στα 377,25 δολάρια η ουγκιά, ενισχυμένη κατά 1,75 δολάρια αντίστοιχα. Νωρίτερα η τιμή άγγιξε το όριο των 388,5 δολαρίων. Αναλυτές θεωρούν κρίσιμο το όριο των 389 δολαρίων, καθώς αν η τιμή του χρυσού το ξεπεράσει, τότε μπορεί να εκτιναχθεί ακόμη και στα 400, επίπεδο που έχει να σημειωθεί από το 1996.



Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 10 σεντς, στα 29,50 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v