Ενισχύονται ευρώ - γιεν έναντι δολαρίου

Ανοδικά κινείται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο και το γιεν. Η αγορά του forex βρίσκεται εν αναμονή της ομιλίας Greenspan αλλά και των στοιχείων για τις πωλήσεις γιεν από την Κεντρική Τρ. Της Ιαπωνίας.

Με την περιοχή του 1,09 ”φλερτάρει” το ευρώ σε σχέση με το δολάριο, ενώ ανοδικά κινείται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και σε σχέση με το γιεν στην περιοχή του 127,7.

Παράλληλα, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων έχει εκτιναχθεί το γιεν όμως έναντι του δολαρίου, διαμορφωμένο στα 116,99. Το γιεν έχει καταγράψει από την αρχή του Αυγούστου την καλύτερη μηνιαία απόδοση σε σχέση με το δολάριο (+2,9%) αλλά και το ευρώ (+6,3%).

Η αγοραστική διάθεση των επενδυτών για το γιεν οφείλεται στην πολύ καλή πορεία και της ιαπωνικής αγοράς, με τους δείκτες Nikkei και Topix να σημειώνουν τον Αύγουστο τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το 1995.

Η αγορά συναλλάγματος, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις από την Ιαπωνία και τη Γερμανία, βρίσκεται εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, k. Alan Greenspan για την αμερικανική οικονομία, αλλά και της πληθώρας ανακοινώσεων μακροοικονομικών μεγεθών από τις ΗΠΑ.

Αναλυτές προβλέπουν ότι το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών (ανακοίνωση 15:30) θα έχει ενισχυθεί κατά 0,3% τον Αύγουστο (όσο δηλαδή αυξήθηκε και τον Ιούνιο), ενώ οι δαπάνες τους αναμένεται να έχουν διαμορφθωεί κατά 0,8% υψηλότερα (από 0,3% τον προηγούμενο μήνα).

Στις 16:45 θα γνωστοποιηθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Michigan, που προβλέπεται να διαμορφωθεί στις 90,4 μονάδες τον Αύγουστο από 90,2 της αρχικής μέτρησης.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα θα ανακοινωθεί και ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας Chicago PMI, ο οποίος προβλέπεται να αυξηθεί στις 56 μονάδες τον Αύγουστο από 55,9 τον Ιούλιο. Κάθε διαμόρφωση του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες θεωρείται θετική για την ανάπτυξη του κλάδου.



Το πετρέλαιο Brent κινείται στα 29,54 δολάρια (+ 0,10 δολ), ενώ η τιμή του χρυσού διατηρείται στα 370 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v