Υποχωρεί το ευρώ ενόψει των στοιχείων σε ΗΠΑ

Κέρδη σημειώνει το αμερικανικό νόμισμα εν όψει των μακροικονομικών μεγεθών που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ. Σε διαδικασία συσσώρευσης βρίσκεται η τιμή του χρυσού, κοντά στα 371 δολ η ουγκιά.

Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα, καθώς επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, εν όψει και της ανακοίνωσης κρίσιμων στοιχείων στις 15:30 ώρα Ελλάδος για την αγορά εργασίας και το ΑΕΠ.

Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,0855 δολ.

Οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 23/8 εκτιμάται ότι θα έχουν ενισχυθεί στις 390.000 από 386.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν επαληθευτούν τα στοιχεία τότε οι νέες αιτήσεις θα έχουν παραμείνει για πέμπτη από τις έξι τελευταίες εβδομάδα κάτω από το όριο των 400.000, επίπεδο που καταδεικνύει την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Επίσης θα γνωστοποιηθούν και τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο με τους ρυθμούς να έχουν ενισχυθεί στο 2,9% από 2,4% των αρχικών εκτιμήσεων.

Η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε διαδικασία συσσώρευσης, κινούμενη στην περιοχή των 371 δολαρίων ανά ουγκιά, κοντά δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην αγορά του πετρελαίου, η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 1,5% περίπου και να κυμαίνεται κοντά στα 29.4 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v