Στήριγμα για το ευρώ ο ΡΜΙ Υπηρεσιών

Με την περιοχή του 1,08 ”φλερτάρει” και πάλι η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, βρίσκοντας βραχυπρόθεσμο στήριγμα στον δείκτη Υπηρεσιών στην Ευρωζώνη.

Με την περιοχή του 1,08 ”φλερτάρει” και πάλι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, περιορίζοντας έτσι τη διολίσθήση του, που έκανε το ευρωπαϊκό νόμισμα να αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο. Βραχυπρόθεσμο στήριγμα βρήκε το ευρώ στα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον τομέα των υπηρεσιών Υπηρεσιών στην Ευρωζώνη. Αυτή την ώρα κινείται στο 1,0798.

Ο ΡΜΙ Υπηρεσιών ενισχύθηκε τον Αύγουστο στις 52 μονάδες, από 50,2 τον Ιούλιο και από 51 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των 9 τελευταίων μηνών υποχωρεί επίσης η ισοτιμία του ευρώ έναντι του γιεν, στην περιοχή του 125,4 καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας.

Πτώση σημειώνει και η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γιεν, στην περιοχή του 116,15.

Από την αρχή του χρόνου ας σημειωθεί ότι έχει παρατηρηθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με αποτέλεσμα ο δείκτης Nikkei να έχει ενισχυθεί κατά 24%, ευνοώντας έτσι και το γιεν.

Αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι η άνοδος του ιαπωνικού νομίσματος ενδεχομένως να περιοριστεί, καθώς η Κεντρική Τρ.της Ιαπωνίας μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάση στην αγορά συναλλάγματος σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει το γιεν για να τονώσει τις εξαγωγές.

Η αγορά συναλλάγματος βρίσκεται εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου στην Ευρωζώνη, για τις κατασκευαστικές δαπάνες Ιουλίου και την Μπεζ Βίβλο στις ΗΠΑ.

Στην αγορά του χρυσού, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύεται κατά 57 σεντς η ουγκιά στα 371,95 δολάρια, ενώ στην αγορά του πετρελαίου η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 18 σεντς στα 27,70 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v