Εξακολουθούν οι πιέσεις για το δολάριο

Οι φημολογίες για πιθανή παρέμβαση της Ιαπωνίας με στόχο τη συγκράτηση του γεν, πυροδότησαν πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα, ενώ το δολάριο εξακολουθεί να δέχεται πλήγμα από την απογοητευτική έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Οι φημολογίες για πιθανή παρέμβαση της Ιαπωνίας με στόχο τη συγκράτηση του γεν, και η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από Ιάπωνες αξιωματούχους, πυροδότησαν πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα αν και κατά τη διάρκεια συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου ανέκτησε μέρος του χαμένου εδάφους.

Το δολάριο εξακολουθεί να δέχεται πλήγμα από την απογοητευτική έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή και η οποία έδειξε μείωση των μισθολογίων κατά 93.000 ενώ οι σχετικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 12.000.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1095 δολάρια, ενώ την ίδια ώρα, το γεν συναλλασσόταν στα 117,05 γεν ανά δολάριο, υποχωρώντας κατά 0,30% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Σε αρχικές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Τόκιο, το ιαπωνικό νόμισμα ”βυθίστηκε” από τα 116,80 γεν στα 117,71 γεν ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Αυγούστου, πυροδοτώντας φημολογίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας δραστηριοποιούνταν πωλώντας γεν για δολάρια.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, στην ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος με το ευρώ (το απόγευμα διαμορφώνεται στα 129,58 γεν ανά ευρώ). Νωρίτερα το ιαπωνικό νόμισμα είχε υποχωρήσει στα 130,62 γεν ανά ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν δύο βδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v