Το 1,11 έσπασε η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ την Παρασκευή αποτέλεσαν βραχυπρόθεσμο στήριγμα για το ευρώ. Πτωτικά κινείται το γιεν, μετά τη φήμη ότι η BoJ προχώρησε και πάλι σήμερα σε πωλήσεις του ιαπωνικού νομίσματος.

Αρνητικά έχει επηρεαστεί το αμερικανικό νόμισμα από τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες υποχώρησαν δραματικά τον Αύγουστο.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία του ευρώ κινείται στην περιοχή του 1,1070 έναντι του δολαρίου, χαμηλότερα όμως από το 1,1105 που έφτασε νωρίτερα.

Ας σημειωθεί ότι η πτώση του δολαρίου, ναι μεν ευνοεί τις εγχώριες εξαγωγές ωστόσο περιορίζει την δυνατότητα χρηματοδότησης των τεραστίων ελλειμμάτων των ΗΠΑ, που θεωρούνται ”αγκάθι” για την πορεία ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Έντονη είναι η φήμη ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) παρενέβη για 2η φορά μέσα σε διάστημα των 10 ημερών στην αγορά συναλλάγματος. Στόχος των ιαπωνικών ρυθμιστικών αρχών είναι η αποδυνάμωση του γιεν προκειμένου να τονωθούν οι εγχώριες εξαγωγές.

Εν τούτοις, ας επισημανθεί ότι traders, παρά τις όποιες παρεμβάσεις από την BoJ, ”στοιχηματίζουν” ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά σε σχέση με το δολάριο, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο των 4 τελευταίων ετών. Αυτό τουλάχιστον έδειξε σημερινή έρευνα της Commodity Futures Trading Commission.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία δολαρίου γιεν διαμορφώνεται στο 117,02.

Θετικά στοιχεία ανακοινώθηκαν σήμερα για την ιαπωνική οικονομία, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να σημειώνει τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 12 μηνών.

Η αγορά του forex βρίσκεται και εν αναμονή της Συνόδου των μελών του G10, όπου και θα συζητήσουν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην αγορά του χρυσού, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 1,90 δολ στα 375,90 η ουγκιά ενώ στην αγορά του χρυσού η τιμή του Brent στο Λονδίνο παραμένει σταθερή στα 27,55 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v